Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Відкриття першої сімейної ферми на 20 голів ВРХ у Голопристанському районі Херсонської обл.

11.10.2017

13 жовтня 2017 року у с. Олексіївка Голопристанського району Херсонської області відбудеться урочисте відкриття першої у районі сімейної ферми на 20 корів. Оснащення даної ферми стало можливим завдяки внеску  Проекту USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, що виконується МБФ «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та ОСОК “Господар” за співфінансування «Данон Екосистем» Фонду та Уряду Канади, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, яке також є бенефіціаром даного проекту.

Дата та час відкриття ферми родини Зіновських:  13 жовтня, 10.40 – 13.30

Місце відкриття ферми: Херсонська обл., Голопристанський р-н., с.  Олексіївка, пров. Охотничий, 1.

Проект USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК)”, що виконується МБФ «Добробут громад», спрямований на посилення ланцюгів доданої вартості на користь малих виробників в Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Черкаській та Одеській областях шляхом створення 70 сімейних ферм та об'єднання 738 власників особистих селянських господарств (ОСГ) навколо більших сімейних ферм зі встановленими танкерами-охолоджувачами молока, впровадження тренінгових програм з покращення ефективності господарювання та якості молока, що допоможе підвищити доходи малих виробників, а також зміцнити кооперативи які їх об’єднують.

Сімейна ферма створена на базі домогосподарства члена сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК)  «Могучий». Будучи розрахованою на 20 голів ВРХ, з встановленим танкером-охолоджувачем, сімейна ферма забезпечить стабільне виробництво і постачання молока першого ґатунку через CОК. Завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме: автоматичній системі поїння корів, якісним системам вентиляції повітря та освітлення, автоматизованому доїнню, а також застосуванню гумових килимків для комфорту тварин, продуктивність поголів’я ферм зросте як мінімум на 25%. Дані поліпшення нададуть змогу родині, навіть утримуючи більшу кількість корів, зменшити загальні витрати часу на роботу у господарстві, а також значно покращити умови праці дорослих членів родини, особливо жінок. Завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та підвищенню його якості, родини зможуть суттєво підвищити власні доходи.

Власники сімейних ферм, створених в рамках проекту, використовуючи надійний канал збуту виробленої молочної продукції через СОК, за кращу ринкову ціну, можливість підвищити рівень знань та навичок, також стануть навчальними майданчиками для інших потенційних сімейних фермерів.