Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

В Запорізькій області відбулося відкриття СОК "Балківський плюс"

27.08.2013

dsc_0708-2325-460-450-80

1 серпня 2013 р. було успішно відкрито сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Балківський плюс”. На святі були присутні: заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олег Ніколенко, голова Токмацької райдержадміністрації Олександр Ярошенко, голова Токмацької районної ради Леонід Стольніков, помічник народного депутата України Артема Пшонки, депутат Запорізької обласної ради Людмила Любім, голова Балківської сільської ради Ольга Жидкова, голова Жовтневої сільської ради Наталія Антипенко, Директор проекту «Розвиток молочарських кооперативів» МБФ «Добробут громад» Тетяна Данилів, начальник управління агропромислового комплексу райдержадміністрації Віта Провандовська та голова СОК «Балківський плюс» Євген Глижин.

Кооператив працює в с. Балкове, с. Світле та населених пунктах, підпорядкованих Остриківській сільраді (селища Іванівка, Лугівка, Снігурівка, Трудове, Врожайне та Фабричне).

Планується, що уже з початку серпня 2013 року кооператив вийде на заплановані раніше обсяги заготівлі молока, виробленого в особистих селянських господарствах, членів СОК і збиратиме як мінімум 1,5 т молока на день. Молоко постачатиметься на завод «Данон Дніпро» у м. Херсон.

СОК «Балківський плюс» та СОК «Жовтневе» є учасниками третьої фази проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у співпраці з компанією «Данон» за підтримки Данон Екосистем Фонду (Франція), Хейфер Інтернешенл (США) та Департаменту закордонних справ, торгівлі та розвитку/SOCODEVI (Канада) з місцевим партнером СКС Дніпропетровської області. На сьогодні обсяг вже здійснених інвестицій у СОК «Балківський плюс» становить 394 760 грн.