Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

В Україні розпочав роботу Проект USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”

13.08.2015

В Україні розпочав роботу Проект USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, що виконується МБФ «Добробут громад» в партнерстві з Данон-Україна, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та ОСОК “Господар” за співфінансування Данон Екосистем Фонду та DFATD/SOCODEVI, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства.

Проект спрямований на посилення ланцюга доданої вартості в Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях, а також в 3-х додаткових областях – Черкаській, Кіровоградській, та Київській шляхом створення 170 сімейних ферм та об’єднання 1000 ОСГ навколо сімейних ферм з встановленими міні-танками, впровадження тренінгових програм, а також зміцнення кооперативів.

Термін впровадження проекту: 1 липня 2015 р. – 30 липня 2017 р.

Цільовими групами проекту є:

  • 170 кандидатів на створення/власників малих сімейних ферм;
  • 1000 власників особистих сімейних господарств;
  • 160 представників кооперативів з числа членів Правління та активу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Наразі розпочато процес конкурсного відбору кандидатів на створення сімейних молочних ферм, що відповідають наступним критеріям:

  1. Наявність як мінімум 7 корів на момент встановлення обладнання;
  2. Готовність збільшити поголів’я як мінімум до 10 голів ВРХ;
  3. Право власності на земельну ділянку, де знаходиться приміщення для утримання худоби;
  4. Наявність земельної ділянки (з розрахунку 1 га на 1 голову ВРХ);
  5. Членство у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі (СОК)/ готовність долучитися до діяльності місцевого СОК;
  6. Постачання 80% виробленого молока через СОК протягом 5 років за умови закупівельної ціни не нижчої за середньоринкову.

В рамках проекту протягом 2015-2017 років 170 родинам – переможцям конкурсного відбору буде надано допомогу в реконструкції та підвищенні ефективності господарювання молочних сімейних ферм. Зокрема, буде розроблено плани реконструкції приміщень для утримання корів та надано обладнання, що сприятиме підвищенню прибутковості господарювання, зменшенню прикладання ручної праці, поліпшенню умов утримання тварин та підвищення якості молока, зокрема: доїльне обладнання, поїлки, система освітлення з автоматизованим регулятором, система вентиляції, гумові коврики.

Крім того, перші 70 затверджених учасників Проекту отримають в подарунок до двох високопродуктивних нетелів (за умови передачі першого приплоду жіночої статі іншій сімейній фермі, члену сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу).

Для отримання детальної інформації про умови та терміни проведення конкурсного відбору, вимоги до кандидатів, пріоритетні райони для створення сімейних ферм та координаторів, відповідальних за впровадження проекту у цих регіонах, слід звертатись до офісу МБФ «Добробут громад» за адресою: 03022, м. Київ, вул. Трутенка 3-Г, оф.484 та за тел. (044) 490-76-29. Координатор – Олександр Гудима (електронна пошта: Oleksandr.Gudyma@cw.org.ua)