Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

В селі Андріївка відкрився тренажерний клуб завдяки підтримці проекту «Розвиток молочарських кооперативів»

08.01.2013

dscn1256

22 грудня в с. Андріївка відбулося відкриття тренажерного клубу завдяки гранту у розмірі 23 000 грн., наданого СОК “Добробут Андріївки” в рамках проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується МБФ «Добробут громад» у співпраці з компанією «Данон» і ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та фінансується Данон Екосистем фондом, Хейфер Інтернешенл й СIДА/СОКОДЕВІ.

Конкурс міні-грантів для надання соціальних послуг, що було оголошено в рамках проекту «Розвиток молочарських кооперативів», став додатковою можливістю для кооперативів долучених до роботи за проектом розширити можливості своїх членів в користуванні соціальними послугами, а також підвищити лояльність членів кооперативу та заохотити їх до більш тісної співпраці. Загалом конкурсом передбачалося надання 50 000 грн. для підтримки найкращих ініціатив молочарських кооперативів з надання соціальних послуг членам кооперативів та громаді загалом.

Однією з таких підтриманих ініціатив було створення тренажерного клубу в с. Андріївка, на обладнання якого і було надано 23 000 грн. Внесок членів кооперативу також був чималим, адже ініціативні члени кооперативу «Добробут Андріївки» на чолі з правлінням, самотужки зробили ремонт в приміщенні, пофарбували стіни та вікна, провели електрику, підготували підлогу, вирішували купу організаційних питань. По проведенню всіх підготовчих робіт клуб обладнали біговою доріжкою, вібромасажером, тренажерами для ніг, для пресу, шведською стінкою, силовим тренажером, а також закупили тенісний стіл та штангу.

dscn1261

Урочисте відкриття клубу приурочили до святкування дня Святого Миколая в громаді с. Андріївка, у якому взяли участь представники компанії “Данон” Німченко Віктор та , Григор’єв Володимир, регіональний координатор МБФ «Добробут громад» Захарчук Олексій, представник Дніпропетровської дорадчої служби Лілія Латиєва, сільська голова с. Андріївка Кримова Ольга, представники від ФГ “Надія” та ТОВ “Земля”, які також долучилися обладнання клубу, а також близько 60 представників громади села.

Очільники кооперативу впевнені, що відкриття такого клубу вирішить проблему відсутності елементарних умов для організації спортивного та культурного дозвілля на селі, що негативно впливає на рівень безпеки і комфортності населення, призводить до збільшення кількості правопорушень та злочинів, які завдають матеріальних та моральних збитків сільським жителям.

Відтепер в громаді с. Андріївка всі охочі зможуть підтримувати своє фізичне здоров’я. При цьому, для членів кооперативу «Добробут Андріївки» та їх родин відвідування клубу буде проводитись за абонементами на пільгових умовах. Планується, що цей клуб стане в тому числі осередком проведення культурно-розвиваючих заходів: майстер-класів, лекцій для батьків, занять для дітей та молоді.

Довідкова інформація

Проект “Розвиток молочарських кооперативів” має на меті розробити стійку та конкурентоспроможну модель постачання молока особистими селянськими господарствами (ОСГ) – індивідуальними виробниками молока; сприяти підвищенню доходів ОСГ через трансформацію їх у сімейні ферми, підвищення їх ефективності у виробництві молока за рахунок нових знань та навиків. Наразі серед досягнень проекту вже можна відзначити: створення 24 кооперативів у 6 областях, до яких увійшли більше 2300 членів, надання членам кооперативів 201 нетелей для підтримки виробництва молока в родинах., в результаті чого вже у 2012 році індикатор прибутку та добробуту членів кооперативів зріс на 12% в порівнянні з 2010 роком, члени кооперативу покращили своє харчування, а саме стали споживати більше молока (приблизно на 11,8%) та м’яса (приблизно на 30,6%), а більшість кооперативів суттєво вдосконалили демократичну систему управління.

Група компаній «Данон» – світовий лідер з виробництва молочних продуктів. Місія «Данон» – нести здоров’я через продукти харчування якомога більшій кількості людей у світі. Компанія «Данон» працює в Україні з 1998 року. З червня 2010 року в результаті об’єднання компаній «Данон» і «Юнімілк», до компанії «Данон-Юнімілк» увійшло 3 заводи – «Данон-Дніпро» в Херсоні, де випускається більше 80% продукції «Данон», «Галактон» в Києві і «Кремез» в місті Кременчук. Сьогодні компанія реалізує в Україні широке різноманіття продуктів: «Актімель», «Активія», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тьома», «Простоквашино», «Галактон, «Актуаль», «Смешарики». Детальніше: http://www.danone.ua.

Його мета в Україні — підтримка та розвиток аграрного сектору, у тому числі шляхом прямих інвестицій. http://ecosysteme.danone.com/

МБФ “Добробут громад»: Міжнародна благодійна організація «Добробут громад» (відома також з назвою Heifer-Ukraine) – неурядова неприбуткова благодійна організація, що працює із сільськими громадами для підвищення добробуту сільських родин з урахуванням інтересів захисту довкілля. Починаючи з 1994 року в Україні започатковано 71 проект. Більше 15,5 тисяч власників особистих селянських господарств та сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, отримали допомогу у вигляді високопродуктивних сільськогосподарських тварин, елітного насіння рослин, сільськогосподарського обладнання, технічної й консультативної підтримки в проектах розвитку сільських громад. В таких проектах допомога також надається родинам, що постраждали від техногенних та стихійних лих; впроваджуються агроекологічні проекти; ініціативи щодо підтримки сільської молоді та дітей й забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок. Діяльність МБФ “Добробут громад” орієнтована на комплексний розвиток сільських громад. Наші проекти охоплюють кілька пов’язаних між собою завдань в галузі розвитку, у тому числі: забезпечення доступу на ринки для дрібних виробників сільськогосподарської продукції та інших послуг пов’язаних з ними, створення нових або покращення існуючих збутових ланцюжків, мобілізація громад, освіта та підготовка кадрів, розвиток потенціалу лідерів громад тощо.

Фонд належить до мережі «Хейфер Інтернешенл», заснованої в 1944 році у США, яка виконує проекти у 125 країнах світу та надала допомогу більше 13,6 млн. родин.

Більше інформації: http://www.heifer.org.ua

ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба»: громадська організація, що створена у 2004 році за підтримки Канадської агенції з міжнародного розвитку для впровадження проектів у сфері розвитку сільського господарства в Дніпропетровській області. В даний час службою у партнерстві із SOCODEVI впроваджується Проект «Підвищення конкурентоспроможності молочного сектору в Україні», що спрямований на підвищення добробуту селян та фермерів, які займаються виробництвом молока, завдяки організаційним та технологічним змінам у провадженні такої діяльності. Детальніше з діяльністю служби можна ознайомитися на сайті http://dsks.com.ua