Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Урочисте відкриття Другої черги Демонстраційної ферми СП «Молочарське»

30.05.2017

30 травня 2017 року відбулося Урочисте відкриття Другої черги Демонстраційної ферми СП «Молочарське». Ферма знаходиться у с. Олександрівка Покровського району Дніпропетровської області, у 130 км від м. Дніпро.

Демонстраційна ферма являє собою два окремих корпуси місткістю по 60 голів, побудованих відповідно до сучасних технологій:

  • Перша черга – корпус на 60 корів голштинської породи, побудований та відкритий у 2012 році;
  • Друга черга – корпус на 60 корів джерсейської породи, спроектований за участі канадських інженерів, відповідно до кращих практик молочного виробництва. Об’єкт побудовано в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що фінансується урядом Канади, у партнерстві з Данон Екосистем Фондом та МБФ «Добробут громад» (ICF Community Wellbeing).

Прес-реліз заходу доступний для скачування за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0B0ch7_aeCAdqS2lJd1VPY0hWVVE/view?usp=sharing

DSC_0076 DSC_0083 DSC_0188

Довідково:

Демонстраційна ферма (СП «Молочарське») –  це сільськогосподарське підприємство з виробництва високоякісного молока, а також єдиний у своєму роді навчальний центр для молочних фермерів в Україні. Демонстраційна ферма є базою для проведення тренінгів для членів кооперативів – малих та середніх виробників молока – з усіх аспектів молочного виробництва.

СП «Молочарське» було засноване у 2012 році Об’єднанням сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар», за фінансової підтримки Уряду Канади, Данон Екосистем Фонду, Компанії «Данон» в Україні та Heifer International, у співпраці з Канадською неурядовою організацією  SOCODEVI, МБФ «Добробут громад» та ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба».

Total