Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Практичний тренінг на базі демонстраційної сімейної ферми у Полтавській обл.

26.06.2017

21 червня 2017 року в с. Денисівка Оржицького району Полтавської області відбувся Практичний тренінг з технології прогресивногое утримання корів. Тренінг проведено на базі демонстраційної сімейної ферми родин Сергієнко О. та Шаповаленко Ю., створеної в рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій: «Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи» (далі – Проект). Дана ферма, розрахована на 20 корів, оснащена найновітнішим обладнанням для забезпечення комфорту, максимальних показників продуктивності поголів’я ВРХ та покращення умов праці родини. Тренінгова програма містила три основних блоки: систему утримання тварин, значення води для ВРХ та якість молока.

IMG_8754IMG_8760IMG_8765

 

 

 

 

 

 

 

На тренінгу були присутні: члени сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Веселка" (с. Сазонівка, Оржицький р-н., Полтавська обл.), власники сімейних ферм, потенційні учасники Проекту з інших населених пунктів району і області. Крім того, захід відвідали: Голова правління МБФ «Добробут громад» Віктор Терес, а також представники донора Проекту – USAID/Fintrac Меттью Краузе та Еліза Барроуз в рамках планового моніторингового візиту до України.

В результаті тренінгу учасники Проекту – власники сімейних ферм, здавачі молока та родини, що збираються у майбутньому створити власні сімейні ферми, отримали змогу поліпшити знання і навички з утримання ВРХ та отримали відповіді на питання, що треба робити для максимізації надоїв та отримання якісного молока. Очікується, що відвідувачі тренінгу зможуть успішно застосувати отриману інформацію у своїй повсякденній діяльності – в рамках особистого селянського господарства чи сімейної ферми.

  • Сергій Лаврик

    як можна потрапити на подібний тренінг, є бажання створити молочну ферму в Київській обл.

    • Юрій

      Приїжайте до нас на ферму-ми проконсультуємо!

      • Іван Хвалько

        Як з вами зв’язатися?

  • Oleksandr Gudyma

    Чи не найкраща сімейна ферма Полтавщини – так тримати!

    Для отримання консультації будь ласка зверніться з письмовим запитом по суті Вашого питання за вказаними в розділі “Зв’яжіться з нами” електронними адресами

  • Олег

    Дана ферма стрімко розвивається! Вже виробляють молоко екстра-сорт! Даний приклад зацікавлює людей робити трансформацію від ОСГ-любителя тварин до власного бізнесу!