Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Нові форми партнерства приносять зміни в існуючі проекти

25.03.2014

starosillia

Цього тижня ще один проект у с. Старосілля отримав підтримку. Кілька років тому МБФ «Добробут громад» започаткував проект для місцевої громади, надавши чистопородних тварин, провівши тренінги та забезпечивши необхідними матеріалам місцеві родини. Це привело до сильнішої громади з кращими навичками сільського господарства і високоякісною худобою. Кооператив організував пункт збору та охолодження молока для місцевої громади. Після перших успіхів у роботі пункту, члени кооперативу відчули необхідність у відкритті додаткового пункту, який буде збирати молоко у віддалених селах. Створення пункту прийому та охолодження молока вимагає комплексного підходу та немало одиниць обладнання. І хоча пункт був вже майже готовий, не вистачало аналізатора якості молока. Задля того, щоб зібрати необхідну суму на закупку цього обладнання, МБФ «Добробут громад» звернувся за підтримкою до Української біржі благодійності. Заявку на допомогу було розміщено на веб сайті УББ і за кілька місяців необхідну суму було зібрано.

Завдяки зібраним ресурсам, пункт збору та охолодження молока у с. Старосілля буде запущений в роботу дуже скоро, і ще більше родин отримають нагороду за їх кропітку роботу у вигляді стабільних прибутків та життєстійкості їхніх господарств.

Громада не зупиняється на цих досягнення. Люди вже працюють над запуском молокопереробного заводу, який буде постачати молоко 1000 дітей з 5 шкіл та 5 дитячих садочків у Саратському районі. Це означає, що діти отримають можливість споживати високоякісне молоко не тільки вдома, але й у школі на регулярній основі. Це також допоможе багатьом місцевим родинам отримати стабільні доходи, завдяки вищій закупівельній ціні.

МБФ «Добробут громад» відкриває нові перспективи для партнерства. Українська біржа благодійності стає надійним партнерам у підтримці сільських мешканців в Україні.

Українська біржа благодійності – це перша в Україні незалежна загальнонаціональна інфраструктура онлайн-благодійності. Її завдання – з’єднати тих, хто хоче допомогти, з тими, кому потрібна така допомога.

УББ не отримує відсоток із пожертвувань. 100% благодійних грошей спрямовуються безпосередньо на Проект.

Мета організації – створити, підтримувати та розвивати ефективну платформу взаємодії між Донорами, громадськими організаціями та отримувачами допомоги, укріплюючи таким чином неприбутковий сектор та благодійність в Україні. Проект ініційований завдяки гранту Фонду Віктора Пінчука.

МБФ «Добробут громад» має за честь співпрацювати з Українською біржею благодійності в рамках кількох проектів. Два з поданих проектів уже зібрали всю необхідну суму. Перший проект, підтриманий УББ розташований у с. Бабанка Черкаської області мав на меті покращити харчування дітей, шляхом вирощування сільськогосподарської продукції на фермі інтернату, навчання вихованців інтернату навичкам тваринництва, відповідальності, що допоможе їм вести незалежне життя після закінчення інтернату. Завдяки зібраній сумі інтернат закупив унікальну йогуртницю, яка була створена спеціально для потреб інтернату.