Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Навчання дорослих кооперації – основа успішних проектів

12.07.2012

Минулий фінансовий рік для проектів, які реалізує МБФ « Добробут громад» був направлений на підвищення кваліфікації керівників проектів. В час святкування міжнародного дня кооперації, керівники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які впроваджують проекти, приймали участь в регіональному семінарі «Технологія переробки продуктів тваринництва». Під час семінару вони змогли поділитись своїми здобутками в даному напрямку, обмінятись досвідом та підвищити свою кваліфікацію із допомогою спеціалістів по даній тематиці. Семінар передбачав розглянути питання оцінки вгодованості та забійних якостей сільськогосподарських тварин згідно діючих стандартів, перелік необхідного обладнання та його демонстрація під час роботи по переробці продуктів тваринництва, підбір кадрів та відповідні вимоги до процесу роботи, технологічний цикл процесів виробництва, технологію приготування видів продуктів тваринництва в виробничому цеху.

p7050523

Для даного навчання фірма «Овен» з Івано-Франківської області презентувала цех по приготуванню м’ясних продуктів, роботу кооперативного магазину та їдальні. Враховуючи, що кооперативи мають базу надану проектами, вони зацікавлені в розвитку кооперативних підприємств, але яким чином налагодити виробництво та продаж продукції вони не знають. Даний семінар допоміг отримати необхідну інформацію по цьому питанню. Голова СОК «Селиський маєток» Олександр Лепчей сказав «Нам надано високопродуктивні свиноматки, ми кожен у своєму господарстві виготовляємо ковбаси, шинки. Та для кооперативу важливо об’єднати зусилля і спільно виготовляти продукцію. Даний семінар нас вчить комплексному підходу до справи».

p7050532

Під час семінару також було розглянуто питання сертифікації екологічної продукції та регіональних особливостей приготування продукції тваринництва, проведено презентацію книги кращих кулінарних страв з автентичною характеристикою. Сертифікат екологічної продукції було вручено торгово-виробничому комплексу «Шинка та шинок» фірми «Овен» м. Тисмениця Івано-Франківської області, та нашому партнеру, виконавцю проекту № 27-0861-11 сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу «Липівський» с. Липівка Рогатинського р-ну Івано-Франківської обл. Диплом Всеукраїнського конкурсу «Органік, 2011р.» вручено також нашому партнеру, виконавцю проекту № 27-0826-21, СОК «Чиста флора», с. Спас, Коломийського району, як найкращого підприємства–оператора збуту дикоросів у відповідності з органічними стандартами.

Реального розвитку набирає кооперація в Україні, і в більшій мірі завдяки проектам МБО « Добробут громад». Кооперативи зростають, залучаючи все більше і більше людей, які прагнуть об’єднуватись задля кращого майбутнього.