Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

МБФ «Добробут громад» представила свої проекти на міжнародному фестивалі «Смачний спас»

03.09.2013

25 серпня 2013 року у мальовничому містечку Тлумач, Тисменицького району Івано-Франківської області відбувся Четвертий міжнародний фестиваль автентичної карпатської кухні “Смачний Спас”. Міжнародний фестиваль автентичної карпатської кухні в 2013 році був приурочений святкуванню 800-річчя міста Тлумач. Раніше він проходив у селі Спас на Коломийщині, і з тих пір носить назву “Смачний Спас”. Представники проектів МБФ «Добробут громад» мали нагоду відвідати фестиваль, а також взяти участь у тренінгу, організованому МБФ «Добробут громад».

img_2832

Під час тренінгу проведено анкетування щодо маркетингових стратегій восьми проектів МБФ «Добробут громад» з метою визначення пріоритетів для поновлення Проекту «Карпатський бренд» і його фінансової підтримки.

Встановлено пріоритети та практичні можливості долучення до Карпатської торгової марки (КТМ) Швейцарсько-українського проекту “Розвиток органічного ринку в Україні”, за підтримки Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL), а також перспективи виготовлення продуктів харчування під логотипом Карпатської торгової марки «Смак Українських Карпат».

img_2967

СОК «Вулкан» та СОК «Чиста Флора» взяли участь в установчій зустрічі учасників КТМ, яка передбачала інформування учасників про стан процесу реєстрації логотипу та створення асоціації КТМ та Швейцарсько-українського проекту “Розвиток органічного ринку в Україні”. Головою Асоціації визначено партнера МБФ «Добробут громад», голову СОК «Чиста Флора» пана Михайла Стовпюка.
Під час фестивалю автентичної кухні «Смачний Спас» було розгорнуто наметове містечко МБФ «Добробут громад», з представленням сільськогосподарської продукції СОК «Вулкан», СОК «Липівський», СОК «Сколівські Бескиди», СОК «Лосятинське молочне джерело», СОК «Селиський маєток», а також Молокопереробного підприємства «Господар Підгір’я» (вершки, сир твердий і домашній, мед, бринза, сік яблучний, трав’яні чаї, насіння картоплі, полуниця, малина, сувенірна продукція, інформаційна література).

img_2971

Координатори проектів МБФ «Добробут громад» та керівники кооперативів провели консультації щодо розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

В рамках презентації діяльності МБФ «Добробут громад» було проведено виставку дитячих малюнків «Намалюй собі овечку».

img_3000

Четвертий Міжнародний фестиваль “Смачний Спас” об’єднав представників чотирьох областей Карпатського регіону, а ще гостей з Чехії, Словаччини, Польщі та Румунії. Гості фестивалю мали можливість власноруч приготувати і покуштувати смачну страву, а також обмінятися рецептами. І все це під музику етно-гуртів, виставку-продаж виробів народно-прикладного мистецтва, ярмарок органічних виробників і народні дійства. Фестиваль автентичної кухні чи не найкраще репрезентує народні традиції Карпатського краю. Проведення таких заходів сприяє розвиткові туризму та популяризації культурної спадщини не лише в Україні, а й за кордоном.