Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Комітетські слухання: "Трансформація АПК України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування"

13.10.2016

12 жовтня 2016 року за ініціативою народного депутата України Івченко В.Є. та рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин відбулися Комітетські слухання на тему: "Трансформація агропромислового комплексу України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування". 

На заході були присутні:  народні депутати України, представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства фінансів, Державного фонду підтримки фермерських господарств, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб, посольств Республіки Польща та Литовської Республіки, науково-дослідницьких установ, громадськості та бізнесу.

IMG_6750 - Copy - Copy

В ході слухань обговорювалися питання проведення реформ у галузі сільського господарства, а саме: стимулювання кооперації, розвиток сімейних фермерських господарств та особливості їх оподаткування.

Під час доповіді на тему: "Досвід МБФ "Добробут громад" з розвитку сімейних ферм, об'єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи" Голова правління МБФ "Добробут громад" Віктор Терес наголосив на необхідності підтримки розвитку сімейних ферм як класичних представників само-зайнятих форм господарювання, що мусять бути перенесені у центр аграрної, екологічної та соціальної політики й відігравати важливу роль поруч з кооперативами у забезпеченні безпеки продовольства, харчування, збільшення рівня доходів фермерів, управлінні природними ресурсами, захисті довкілля й досягнення сталого розвитку. Проекти МБФ "Добробут громад" підтверджують вагомість малих виробників та їх об'єднань для збалансованого розвитку аграрної економіки та розвитку сільських територій.

IMG_6747 - Copy2

Презентація доповіді "Досвід МБФ "Добробут громад" з розвитку сімейних ферм, об'єднаних в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи" доступна для перегляду за наступним посиланням:

Parliament Committee Hearings_ICFCW_Family farms_VT