Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Дитячий садочок села Дмитрівка готує їжу на новому обладнанні

10.02.2011

dscf3377

Дитячий садочок села Дмитрівка тепер готує на новому обладнанні, подарованому переможцем конкурсу Золотий талант!

У грудні 2010 року в дитячий садочок села Дмитрівка була доставлена нова електроплитка, куплена переможцем цьогорічного конкурсу Золотий талант, Володимиром Омельченко, лідером проекту № 27-0848-01 МБФ «Добробут громад».

Нова електроплитка замінила стару, яка пропрацювала більше 25 років, та яку постійно доводилось ремонтувати.

Саме тому пан Омельченко вирішив використати гроші, отримані від перемоги в конкурсі, задля допомоги місцевому дитячому садочку.

Більше 40 дітей тепер отримують вчасне та якісне харчування. Крім того, на гроші, що залишились, були придбані іграшки та підставка під телевізор.

Батьки, діти та працівники дитячого садка дуже вдячні за надану підтримку та пообіцяли добре дбати про подаровані речі.

dscf3382

Для інформації:

Цього року нагороду в номінації Золотий талант отримав лідер проекту № 27-0848-01 “Розвиток тваринництва в с.Дмитрівка Донецької області” Володимир Омельченко.

Починаючи з 2002 року Володимир Омельченкоє головою зразкового кооперативу Центральний, що знаходиться в Донецькій області та є успішним прикладом для інших громад.

Наприкінці 2007 року кооператив став отримувачем допомоги МБФ “Добробут громад” у вигляді нетелей, свиней, каліфорнійського червя та обладнання. У 2009 році Володимир подав заявку на участь у Державній цільовій програмі розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2015 року завдяки чому отримав обладнання для обробітку ґрунту.

Лідер спромігся об’днати громаду. Місцеві мешканці із задоволення беруть участь у всіх навчальних заходах і на кожному тренінгу вони мають все, що їм необхідно.

Крім того, пан Омельченко ініціював багаторазову передачу в дар поросят, що значно пришвидшило процес передачі дару вцілому та залучення інших членів громади до діяльності кооперативу. Володимир також організував розширення спектру послуг, що надаються кооперативом для сусідніх громад. Одною з найбільших проблем місцевої громади є значна віддаленість села від великих міст. Для вирішення цієї проблеми кооператив організував комунальну ветеринарну аптеку, препарати для якої регулярно закуповує пан Омельченко, завдяки чому люди можуть користуватися всім необхідним, та розраховуватись за це з часом.