Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Демонстраційна ферма стає активно діючим навчальним центром

22.06.2018

Демонстраційна ферма на 120 голів ВРХ, створена МБФ «Добробут громад» в рамках Проекту «Кооперативна навчальна ферма і послуги», у партнерстві з Дніпропетровською обласною громадською організацією «Сільськогосподарська консультаційна служба» (ДОГО «СКС»), компанією Данон в Україні за фінансування Данон Екосистем Фонду, Хайфер Інтернешенл та Уряду Канади/СОКОДЕВІ стає активно діючим навчальним центром.

В результаті тренінгів, що регулярно проводяться на базі Кооперативної навчальної ферми, члени сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК), власники малих сімейних ферм та особистих селянських господарств (ОСГ) мають змогу покращити свої знання та навички з сучасних методів молочного скотарства та виробництва молока, що сприяє підвищенню обізнаності з кращих світових сільськогосподарських практик. Отриманий передовий досвід дає членам СОК, фермерам та власникам ОСГ можливість підвищити продуктивність праці, що призводить до покращення економічних  результатів діяльності господарств та є запорукою добробуту селянських родин.

Стають гарною традицією регулярні навчальні відвідання Кооперативної навчальної ферми організованими групами членів сільських громад, бажаючими в перспективі створити власні сімейні ферми. Так, під час останнього навчального візиту до с. Олександрівка Покровского району Дніпропетровської області, що відбувся 14 травня 2018 р., перспективні власники ОСГ мали змогу відвідати як Кооперативну навчальну ферму, так і завітати до господарів малих сімейних ферм, що вже тривалий час успішно працюють на базі СОК «Добробут Андріївки». Окрім цінної інформації про особливості розбудови, підтримки та функціонування сімейних ферм, досвідчені тренери Кооперативної Академії поділилися з учасники навчального відвідання передовим практичним досвідом з кооперації в Україні.

В рамках партнерського Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні»  ДОГО «СКС» спільно з Кооперативною Aкадемією активно працюють над залученням молоді до розвитку вітчизняної молочарської галузі. 11 червня 2018 року Демонстраційну ферму відвідали 60 учнів та учениць Покровського ліцею, а 16 червня з особливостями технології утримання корів Голштинської та Джерсейської порід в рамках навчальної практики ознайомилася група студентів-маркетологів ДДАЕУ.

Незважаючи на те, що Проект «Кооперативна навчальна ферма і послуги» добігає завершення, можна з впевненістю стверджувати, що основну його мету – створення передової навчальної ферми для демонстрації найкращих методів і практик у галузі тваринництва та виробництва високоякісного молока виконано на сто відсотків. Успішно працююче Об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар», якому належить Кооперативна навчальна ферма, є запорукою подальшої успішної її діяльності, а за підтримки фахівців Кооперативної Академії немає жодних сумнівів, що навчальні програми на базі Демо-ферми отримають подальший розвиток і матимуть безпосередній вплив на підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва.

Детальніше на сайтах партнерських організацій:

 

Дніпропетровська обласна громадська організація

«Сільськогосподарська консультаційна служба»

ДОГО «СКС»

http://www.dsks.org.ua

 

Кооперативна Aкадемія

https://www.facebook.com/CooperativeAcademy/