Приєднатись до розсилки
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Бабанська школа-інтернат отримує довгоочікуване молокопереробне обладнання

13.02.2013

dscn2200

Сьогодні у Бабанській школі-інтернаті справжнє свято. До школи доставлено довгоочікуване обладнання для переробки молока. Працівники інтернату вже давно планували організувати власну переробку наявного в господарстві молока на кисломолочні продукти, але навіть гадки не мали звідки можна залучити кошти для закупівлі такого обладнання. На щастя з’явилася можливість організувати збір коштів через Українську Біржу Благодійності за допомоги МБФ «Добробут громад». Завдяки плідній роботі УББ вдалося зібрати 6 464 грн через сайт та залучити донора Клуб Левів, який зголосився профінансувати проект у сумі 35 203 грн для закупівлі міні молокопереробної лінії для дитячого будинку. Цікаво те, що ринкова ціна цього обладнання перевищує 150 000 грн, проте завдяки старанням координатора проекту МБФ «Добробут громад» Тетяни Ничипоренко та небайдужості постачальника обладнання до діточок школи-інтернату було закуплено в 5 разів дешевше. Відтепер на столі у дітей щодня будуть свіжі йогурти, сир та інші молочні продукти, які так необхідні для дитячого організму.

dscn2205

Бабанська школа-інтернат це заклад для дітей із вродженими вадами здоров’я. Це один із зразкових інтернатів, але за вдало організованим господарством стоять не лише гарні оцінки та відгуки, але і доля та щоденне життя кожної дитини. Тут діти мають можливість розвинути свої здібності у веденні сільського господарства і не тільки, а також реалізувати свій власний потенціал. Пан Валентин, завідуючий господарством школи, говорить про те, що з цими дітками, звісно, не просто, але кожна дитина – індивідуальність і саме через спільну роботу, через залучення кожного до того напрямку роботи, який йому близько до душі, вдається знайти підхід до кожної дитини.

У господарстві школи наразі є і свинки, і корови, і бджоли і коні. Більшість тварин були отримані в рамках проекту МБФ «Добробут громад» «Худоба та обладнання для Бабанської СЗО школи-інтернату», а саме 5 теличок, 3 кобили, 5 свиней, кабана, 15 бджоло-пакетів. Також було надано обладнання: 2 м’ясорубки, електричний сепаратор, холодильник, обладнання для міні-пекарні, 9 комп’ютерів, трактор тощо.

За допомогою сільського господарства діти привчаються до стабільності, фізичної роботи, відповідальності. В майбутньому діти таким чином зможуть завести власне господарство і заробити кошти на своє прожиття. Через якісне харчування власного виробництва: молоко, мед, м’ясо, в дітей покращується психологічне і фізичне здоров’я. Через роботу з тваринами, а саме догляд за ними на уроках сільського господарства, покращується нервова система учнів. Вони вчаться заспокоюватися, стримуватися, зосереджуватися. Кожного дня діти біжать до підсобного господарства де є маленькі поросята і телята, щоб побути з ними та попіклуватися про них. А коли шкільна кобила була вагітна діти ходили до неї, підгодовували, гладили, тому що розуміли, що це є майбутня мама. За допомогою роботи з тваринами в дітей виробляється гуманне ставлення до слабших. Вони вчаться співчувати, переживати, турбуватися, а це є одні з основних якостей людини.

В інтернаті організовано випікання хліба з власно вирощеного зерна. Всі ці досягнення – результат клопіткої праці всієї команди інтернату на чолі з керівництвом. Тож, можна не сумніватися, що кожна зібрана для інтернату копійка буде використана з користю та зможе забезпечити якісне харчування діткам, що там навчаються.