Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Запрошуємо представників мас-медіа на відкриття двох сімейних ферм!

15.11.2015

Запрошуємо представників мас-медіа та всіх, хто цікавиться розвитком сімейного фермерства в Україні, на відкриття двох сімейних ферм!

Запрошуємо відвідати урочисте відкриття двох сімейних ферм, створених у рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, що виконується МБФ «Добробут громад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та ОСОК “Господар” за співфінансування «Данон Екосистем» Фонду та Уряду Канади, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, яке також є бенефіціаром даного проекту, що зареєстрований Міністерством економічного розвитку і торгівлі України як проект міжнародної технічної допомоги (реєстраційна картка № 3297 від 21.09.2015 р.).

  • Дата: 30 листопада, 10:00
  • Місце: захід розпочнеться у приміщенні будинку культури с. Жовтневе Токмацького району
  • Акредитація ЗМІ триватиме до 18:00 26 листопада 2015 р.

Проект USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, що виконується МБФ «Добробут громад», спрямований на посилення ланцюгів доданої вартості в Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській та Київській областях шляхом створення 170 сімейних ферм та об’єднання 1000 ОСГ навколо сімейних ферм з встановленими міні-танками, впровадження тренінгових програм, а також зміцнення кооперативів. Інвестиції проекту, спрямовані на розвиток сімейних ферм у восьми згаданих областях, складуть 41 088 704 грн.

Сімейні ферми, що відкриваються, створені на базі господарств членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «Жовтневе».

Планується, що створені на базі СОКів сімейні ферми, кожна з яких розрахована на 20 голів ВРХ зі встановленими міні-танками охолоджувачами, забезпечать постачання молока першого ґатунку через СОК «Жовтневе» на молокозавод ТОВ «Данон Дніпро» у м. Херсоні.

Завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме: автоматичній системі напування корів, якісним системам вентиляції повітря та освітлення, автоматизованому доїнню, а також застосуванню якісних гумових килимків для відпочинку тварин, продуктивність поголів’я ферм зросте як мінімум на 15-25%. Дані поліпшення нададуть змогу родині, навіть утримуючи більшу кількість корів, зменшити загальні витрати часу на роботу у господарстві, а також значно покращити умови праці дорослих членів родини, особливо жінок. Завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та підвищенню його якості, родини зможуть суттєво підвищити власні доходи.

Сімейні ферми родин Безручків та Царьових отримають по дві високопродуктивні нетелі і за умовами договору передадуть перший приплід жіночої статі іншій сімейній фермі, що є членами кооперативу.

У СОК «Жовтневе» до початку впровадження проекту USAID/Fintrac партнерами вже було інвестовано більше 500 тис. грн., в тому числі 67 тис. грн. на створення сімейних ферм. З початку впровадження проекту USAID/Партнерство заради інновацій: “Розвиток сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи”, у створення сімейних ферм родин Безручка та Царьова було інвестовано більше 300 тис. грн. До кінця 2016 року планується інвестувати у створення сімейних ферм СОК «Жовтневе» ще близько 1,5 млн. грн.

Власники сімейних ферм, використовуючи надійний канал збуту виробленої молочної продукції, справедливу ринкову ціну, можливість підвищити рівень знань та навичок, також стануть навчальними майданчиками для потенційних сімейних фермерів Запорізької області.

Медіа-контакти:

Валерій Бондарчук, директор з фандрейзингу та зв’язків з громадськістю МБФ «Добробут громад», +38 044 490 7629, Valerii.Bondarchuk@cw.org.ua

Наталія Фесюн, менеджер із зовнішніх комунікацій, «Данон Україна»,
+38 050 327 53 93, Natalia.Fesyun@danone.com