Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Запрошуємо партнерів, колег та представників мас-медіа відвідати урочисту церемонію завершення будівництва молокопереробного цеху в рамках проекту

05.09.2014

15 вересня 2014 р. об 11:20 розпочнеться урочиста церемонія завершення будівництва молокопереробного цеху в рамках проекту «Створення молочних ланцюгів доданої вартості», що впроваджується міжнародним благодійним фондом «Добробут громад», за підтримки проекту “АгроІнвест” (USAID), Кіровоградської обласної державної адміністрації, Знам’янської районної державної адміністрації, Знам’янської районної ради та Іванковецької сільської ради.
Час проведення заходу: 11:20 – 14:00

Місце проведення заходу: територія молокопереробного цеху СОК (сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу) “Іванковецький світанок”, вул. Шевченка, 27, с. Юхимове, Знам’янський район, Кіровоградська обл.

На свято запрошені представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, органів державної влади та місцевого самоврядування, донорів проекту, громада с. Юхимове, представники мас-медіа.

Проект має на меті забезпечити стабільне підвищення доходів об’єднаних сільських родин шляхом надання послуг з переробки молока та збуту готової продукції сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «Іванковецький Світанок». Приміщення та обладнання для надання послуг з переробки молока (з часом – послуги з приготування концентрованих кормів) розташовані у с. Юхимове Знам’янського району Кіровоградської області на базі бувшої школи, переданої на баланс СОК та реконструйованої з виробничим призначенням. Окремі приміщення також переобладнані в кооперативний навчальний центр для проведення тренінгів з кооперації, створення сімейних ферм, а також ефективних методів тваринництва. Потужність переробки молока – від 3 тон за зміну. Зазначені послуги будуть надаватися всім бажаючим родинам, включаючи також й ті, що об’єднані в інші сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи району, за умови, що такі родини стануть членами СОК «Іванковецький Світанок» для отримання послуг з переробки сировини та збуту готової продукції. При цьому, послуги із заготівлі та охолодження молока будуть надаватися іншими СОКами району, що засновані дрібними виробниками молока. Вперше в Україні, для пояснення такого інноваційного механізму надання кооперативом послуг, розроблені Методичні рекомендації «Організація надання послуг сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом від заготівлі, охолодження та переробки молочної сировини до збуту готової продукції: бухгалтерський облік, оподаткування та деякі правові аспекти» за ініціативи та підтримки МБФ «Добробут громад» у співпраці із експертами ННЦ «Інститут аграрної економіки», Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України та проекту АгроІнвест (USAID).

Реалізація проекту стала можливою завдяки підтримці у розмірі понад 2 млн. грн. від партнерів – МБФ «Добробут громад», Кіровоградської обласної та районної (Знам’янський район) влади, проекту Агроінвест (USAID).

Вперше для України, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив випускатиме свою продукцію під торгівельною маркою «Сімейна ферма», що була розроблена в рамках проекту. Вона сприятиме впізнаності кооперативної продукції, й слугуватиме як один з елементів створення доданої вартості.

Планується забезпечити виробництво продукції за узгодженим ланцюгом: виробник – молокоприймальний пункт кооперативу – переробні потужності СОК – споживачі (державні соціальні заклади за підтримки місцевої влади, з перспективою збільшення об’ємів переробки та збуту для задоволення потреб інших місцевих споживачів через різні канали збуту).

Це дозволить кооперативу переробляти прогнозовані об’єми молока високої якості та підвищувати доходи сільських жителів – дрібних виробників молока , які отримують можливість користуватися послугами різних СОК, уникаючи конкуренції та кооперуючись між собою в наданні послуг.