Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Залучення ресурсів для розвитку кооперації та сімейних ферм

12.09.2014

10 вересня 2014  та  президент МБФ «Добробут громад» Віктор Терес та директор з фандрейзингу та  PR, на запрошення Міністерства аграрної політики та продовольства України, виступили на Національному навчальному семінарі з питань залучення ресурсів міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги для сільськогосподарських  кооперативів та фермерів.

Семінар пройшов у Національному комплексі „Експоцентр України” за участі представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Союзу учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, голови фермерських, особистих селянських господарств, кооператорів, науковці. 

Під час семінару, його учасники були ознайомлені з можливостями, умовами та вимогами для отримання фінансових та інших ресурсів від діючих в Україні міжнародних  організацій та проектів міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, Віктор Терес ознайомив учасників семінару із досвідом Міжнародного благодійного фонду „Добробут громад” в підтримці розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та  сімейного фермерства.

Валерій Бондарчук виступив із презентацією на тему фандрейзинга на користь сільських громад та правил співпраці із МБФ «Добробут громад».

Презентації викликали живий інтерес в учасників, з ними обговорено можливості щодо запровадження спільних проектів на умовах співфінансування, зокрема,  у напрямку створення ланцюгів доданої вартості молочної, що виробляється сільськими родинами. Заплановано зустрічі із зацікавленими громадами та органами державної влади з метою обговорення кроків для подальшої співпраці.

Крім того, у семінарі взяли участь представники проекту USAID AgroInvest, Проекту FIBL «Розвиток органічного ринку», ПРООН та IFC.