Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Закон на підтримку середніх сільгосптоваробників підписаний Президентом України

30.01.2015
Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 87-VIII “Про внесення зміни до ст. 17-2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”, який був розроблений Мінагрополітики України, до розробки якого були долучені й експерти МБФ “Добробут громад”.
 
Прийняті зміни знімають обмеження щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції. Таким чином, здійснюється реальна державна підтримка не тільки великих, а й середніх і дрібних сільськогосподарських товаровиробників.
 
До переліку об’єктів, вартість яких може бути частково відшкодована, також додані доїльні зали і створені на кооперативних засадах м’ясопереробні пункти. Закон сприятиме залученню дрібних і середніх сільськогосподарських товаровиробників до будівництва нових і реконструкції існуючих об’єктів у сфері тваринництва, що дозволить збільшити поголів’я тварин і підвищить обсяги виробництва високоякісної продукції тваринництва. Закон забезпечить збереження існуючих та створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості населення, поліпшення умов праці.
 

Закон України “Про державну підтримку сільського господарства України” із даними змінами  доступний за посиланням:

(за матеріалами прес-служби Мінагрополітики)