Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Відкриття молокоприймального пункту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Добробут Андріївки»

11.06.2015

Запрошуємо представників ЗМІ 19 червня 2015 р. відвідати урочисте відкриття стаціонарного молокоприймального пункту на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «Добробут Андріївки. До участі у заході запрошено керівництво та актив СОКів Дніпропетровської обл., представники місцевої влади, організацій-донорів, місцевої громади та ЗМІ. 

Початок заходу о 10 год. 00 хв. за адресою:

вул. Центральна, 1-А, с. Андріївка, Покровський р-н., Дніпропетровська обл.

СОК «Добробут Андріївки» створено у 2010 році. У 2011 році кооператив розпочав надання послуг із заготівлі та збуту молока, виробленого власниками ОСГ. Станом на сьогодні СОК «Добробут Андріївки» налічує 171 члени та заготовляє у середньому 1 600 л молока на добу, яке постачається на Кременчуцький міськмолзавод (входить до Групи компаній «Данон» в Україні). 

Очікується, що відкриття кооперативного молокоприймального пункту дозволить СОК «Добробут Андріївки» в перспективі наростити обсяги заготівлі молока більш, ніж вдвічі. 

Відкриття молокоприймального пункту стало можливим завдяки підтримці благодійного проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Добробут громад» у співпраці з компанією «Данон» за підтримки Данон Екосистем Фонду (Франція), Heifer International (США) та Департаменту закордонних справ, торгівлі та розвитку/SOCODEVI (Канада) з місцевим партнером – Сільськогосподарською консультаційною службою Дніпропетровської області, й що особливо важливо – завдяки успішній діяльності (СОК) «Добробут Андріївки» на чолі із його головою – Антоніною Куриленко, яка також разом зі своєю родиною є успішним фермером виробником молока.  Загальний внесок проекту у налагодження роботи молокоприймального пункту складає більш, ніж 300 тис. грн. 

Проект «Розвиток молочарських кооперативів» було започатковано в 2010 році в 5 областях України. В рамках третьої фази проекту (з серпня 2013 р. до липня 2016 р.) планується створення сталої та конкурентоспроможної системи постачання молока власниками особистих селянських господарств (ОСГ), об’єднаними в СОК, а також перетворення перспективних домогосподарств на міні-ферми сімейного типу, покращуючи професійні  знання, навички, ефективність та життєстійкість як сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, так і їх членів.

Контакти:

Тетяна Данилів, керівник проекту «Розвиток молочарських кооперативів»,

МБФ «Добробут громад», +38 050 468 25 33, Tetiana.Danyliv@heifer.org.ua

Наталія Фесюн, менеджер із зовнішніх комунікацій, «Данон Україна», +38050 327 53 93, Natalia.Fesyun@danone.com