Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Відбувася семінар-тренінг “Механізми підвищення спроможності сільськогосподарських дорадчих служб”

01.08.2013

1 серпня 2013 року за підтримки та в приміщенні МБФ “Добробут громад” відбувася семінар-тренінг “Механізми підвищення спроможності сільськогосподарських дорадчих служб”. Семінар було організовано спільно НАСДС «Дорада» у партнерстві з МБФ “Добробут громад” та Проектом USAID «АгроІнвест».

Подія зібрала сільськогосподарських дорадників – представників всеукраїнської дорадчої служби, що є новим членом Національної асоціаціі сільськогосподарських дорадчих служб України.

dsc09705

У ході семінару-тренінгу були розглянуті джерела та механізми розвитку сільськогосподарської дорадчої діяльності. Впродовж всього семінару точилися жваві дискусії щодо державних програм на підтримку розвитку сільського господарства та сільської місцевості, досвіду МБФ “Добробут громад” у цій сфері, механізмів співпраці з донорськими організаціями. Крім того, були представлені проекти Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив та презентовані Програми підтримки сільського господарства проекту USAID АгроІнвест.

Віктор Терес, Президент МБФ “Добробут громад”, в ході своєї презентації, розповів про активну співпрацю з представниками дорадництва як на національному, так і на регіональному рівнях задля підвищення рівня знань та поінформованості сільських жителів та підвищення рівня життя сільського населення. Він зазначив, що спільно з АСДС «Дорада» МБФ “Добробут громад” бере участь у нормотворчій та інформаційно-просвітницькій діяльності у питаннях, що стосуються всіх аспектів сільського розвитку. На регіональному рівні організація активно долучає до інформаційної, консультаційної та експертної діяльності під час впровадження своїх проектів представників дорадчих служб, зокрема – у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Львівській та інших областях.

dsc09719

Під час семінару було підтверджено, що найбільш затребуваними на селі є юридичні послуги, агрономічні, зооветеринарні консультації, послуги із бізнес-планування та економічні послуги. Важливим аспектом також визначено співпрацю у напрямку допомоги з боку дорадчих служб з реєстрації СОКів, що включає підготовку проектів Статутів СОКів з урахуванням вимог нового Закону «Про с-г кооперацію» та нового типового Статуту СОК, розробки Правил внутрішньогосподарської діяльності СОК, бізнес-плану, участь у проведенні Загальних зборів СОК та подальша реєстрація СОК згідно чинного законодавства. Віктор Терес зазначив, що така співпраця є корисною для всіх учасників процесу – селяни отримують якісну допомогу, дорадчі служби отримують неоціненну практику «роботи у полях», а також винагороду за свою діяльність, а МБФ «Добробут громад» – високу якість наданих послуг та впевненість у їх результативності

МБФ “Добробут громад” радо надала сільськогосподарським дорадчим службам платформу для обговорення, а спеціалісти фонду взяли участь у заході та обговорили з учасниками основні напрямки співпраці з дорадчими службами.