Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Уряд сприятиме залученню дрібних та середніх сільськогосподарських товаровиробників та їх об’єднань

07.08.2014

28 липня 2014 р. у ВР зареєстровано проект Закону України “Про внесення зміни до статті 172 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”

Проект розроблений відповідно до численних звернень із регіонів та набуття 01 січня 2015 року чинності статті 33 Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, якою забороняється реалізація і обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропродовольчих ринках.

Метою внесення змін до проекту Закону є здійснення державної підтримки не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції.

 Разом з тим до переліку об’єктів, вартість яких може бути частково відшкодована,  додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м’ясопереробні пункти.

Реалізація проекту Закону потребує фінансування з державного бюджету. За бюджетною програмою КПКВК 2801540 “Державна підтримка галузі тваринництва” Державним бюджетом України на 2014 рік передбачені видатки у спеціальному фонді. Одним із напрямів фінансування є часткове відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів, а також придбаного обладнання та механізмів вітчизняного виробництва.

До переліку об’єктів, вартість яких може бути частково відшкодована, додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м’ясопереробні пункти.

Прийняття Закону за задумом авторів, сприятиме залученню дрібних та середніх  сільськогосподарських товаровиробників до будівництва нових та реконструкції існуючих об’єктів у галузі тваринництва, що дозволить збільшити поголів’я тварин, а також виробництво високоякісної продукції тваринництва.