Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Участь у Навчальному семінарі з питань розвитку сільськогосподарської кооперації

11.10.2013

11 жовтня 2013 року, представники МБФ «Добробут громад», Віктор Терес та Валерій Бондарчук взяли участь у Навчальному семінарі з питань розвитку сільськогосподарської кооперації, що проходив у рамках ХVІ Сільськогосподарської Виставки “Фермер України – 2013”. Під час свого виступу Віктор Терес, президент МБФ «Добробут громад» розповів про діяльність з впровадження проектів фонду в Україні та підтримки з боку МБФ «Добробут громад» СОКів.

imag0891

Він розпопів про стратегії державно-приватного партнерства та потенційних напрямків співпраці, про впровадження партнерських проектів МБФ «Добробут громад», сучасний стан обслуговуючої кооперації у світі, поділився досвідом МБФ «Добробут громад» у питаннях розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Серед присутніх також були Микола Гриценко, експерт проекту USAID Агроінвест, який розповів про практичне застосування норм Закону України від 20 листопада 2012 року № 5495-VІ “Про внесення змін до Закону України “Про сільськогосподарську кооперацию”.

Роман Корінець, президент Національної асоціації дорадчих служб України висвітив тематику інформаційного забезпечення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Цікавим також був виступ Наталії Присяжнюк, головного спеціаліст відділу розвитку сільськогосподарської кооперації та підприємництва Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Мінагрополітики України, в якому вона розповла про державну підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні.

Інші доповідачі торкнулися таких важливих тем, як оподаткування та бухгалтерський облік у СОКах, та наголосили на необхідності якнайшвидшого врегулювання дані питання на найвищому рівні.