Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Представники молочарських кооперативів знову сіли за парти

02.03.2012

27-28 лютого у приміщення готелю «Голосіївськи» відбувся тренінг «Аналіз фінансового стану та господарської діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів». Тренінг було організовано МБФ «Добробут громад» разом із Дніпропетровською сільськогосподарською дорадчою службою та Одеською сільськогосподарською дорадчою службою.

milk communities2

Захід було організовано в рамках проекту «Розвиток молочарських кооперативів», та він мав на меті опрацювати результати діяльності кооперативів, задіяних до проекту, допомогти кооперативам удосконалити систему бухгалтерського обліку та побудувати ефективну систему заготівля та реалізації молока. На тренінг були запрошені лідери та бухгалтери кооперативів. Протягом другого дня тренінгу, лідери мали можливість представити бізнес-плани роботи СОКів та удосконалити їх з допомогою досвідчених тренерів. Для проведення цієї частини тренінгу були запрошені експерти Дніпропетровської сільськогосподарської дорадчої служби, а також регіональні координатори МБФ “Добробут громад».

milk communities

Для висвітлення теми ефективного управління кооперативом було запрошено експерта з кооперації Гриценка Миколу Петровича, який розповів про особливості статутів СОКів, формування організаційної структури та органів правління. Крім того він зупинився на питанні правил внутрішньої господарської діяльності СОК.

Питання бухгалтерської звітності та відповідного законодавства представила команда бухгалтерів МБФ «Добробут громад» Андрій Кузьменко, Оксана Василенко, Марина Мурга та Тетяна Костина.

За словами учасників, проведений тренінг був надзвичайно корисним та прикладним. Він охопив багато питань, які вже давно цікавили як бухгалтерів, так і лідерів проектів. Неможна не відмітити високий рівень запрошених доповідачів.