Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Круглий стіл «РОЗВИТОК СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ В СИСТЕМІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ»

06.06.2014

dsc_0012

6 червня 2014 року Президент МБФ «Добробут громад» В. Терес взяв участь у Круглому столі «РОЗВИТОК СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ В СИСТЕМІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ» у рамках XXVI МІЖНАРОДНОЇ АГРОПРОМИСЛОВОЇ ВИСТАВКИ «АГРО-2014».

Захід організовано партнером МБФ «Добробут громад» – Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада» спільно з Департаментом науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України.

В рамках круглого столу, Президент МБФ «Добробут громад» у своїй презентації розповів учасникам про діяльність Фонду, його підходи до розвитку сільських територій та основні досягнення.

Ключова тема доповіді стосувалася сімейних фермерських господарств та їх вплив на розвиток села. Учасники були ознайомлені із основними характеристиками сімейних ферм, за якими їх «впізнають» у світі, їх позитивному впливі на всі аспекти розвитку територіальних громад та розвитку сільських територій.

МБФ Добробут громад є піонером у започаткування та підтримці ферм сімейного типу в Україні, тому учасники також були ознайомлені із перевагами даної форми господарювання для селян, практичними аспектами створення та діяльності таких ферм в Україні, їх економічний, агроекологічній, культурній та соціальній функціям.

У засіданні круглого столу також взяли участь та виступили визнані фахівці у галузі сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та розвитку села – Роман Ярославович Корінець, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, Микола Петрович Гриценко – Керівник напряму “Розвиток ринкової інфраструктури” Проекту USAID АгроІнвест, Тамара Олексіївна Осташко, д.е.н., чл.-кор. Національної академії аграрних наук України, керівник Відділу секторальних прогнозів та кон’юнктури ринків ДУ “Інститут економіки та прогнозування НАН України”.

Було висвітлено питання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: вплив на розвиток сільського господарства, впливу сільськогосподарської обслуговуючої кооперації на розвиток села, інформаційне забезпечення євроінтеграційних процесів в АПК.