Join the mailing list
Міжнародний благодійний фонд “Добробут громад”
(МБФ “Добробут громад”)
International Charitable Fund COMMUNITY WELLBEING
(ICF COMMUNITY WELLBEING)

Комплексна допомога жителям села Андріївка

19.09.2011

img_3124

7 вересня 2011 року на мальовничій галявині села Андріївка було людно та шумно. Поблизу молокоприймального пункту розставлялись столи, на який відразу ж з’являлись ласощі, приготовлені жителями села; по інший бік у затінку за загорожею стояли телички, місцеві діти весело юрбились біля корів, кругом лунала музика. Що ж за подія заставила селян у цей сонячний вівторок лишити свої господарства та забути про клопоти і прийти сюди на галявину. 7 вересня 2011 року в селі Андріївка на базі кооперативу «Добробут Андріївки» було відкрито пункт збору та охолодження молока, а також в цей день 15 селянських родин отримали племінних нетелей голштинської породи. Всі ці заходи стали можливими завдяки проекту «Розвиток молочарських кооперативів», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Добробут громад», за фінансової підтримки «Данон Екосістем Фонду». В Дніпропетровській області проект отримав додаткову підтримку від Канадської агенції міжнародного розвитку (CIDA/SOCODEVI) та обласних органів влади.

img_3140_

Загалом же, за півтора роки впровадження у Дніпропетровській області, проект «Розвиток молочарських кооперативів» дозволив підтримати розвиток на оснащення 2 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Покровському районі та 3 СОКів – у Апостолівському районі Дніпропетровської області.

Щодо забезпечення селян племінною великою рогатою худобою, то в рамках проекту МБФ «Добробут громад» планує надати 55 нетелей родинам-членам кооперативів. З часом, за рахунок передачі дару, ще 55 родин отримає потомків жіночої статі. Це допоможе покращити якість поголів’я худоби та відповідно збільшити надої та якість молока.

img_3301_

Крім високопродуктивних нетелей, спільне фінансування усіх партнерів передбачає надання доїльних апаратів, мікрокредитів на розвиток особистих селянських та малих фермерських господарств, обладнання пунктів збору та охолодження молока, поліпшення громадських пасовищ, придбання кормозбиральної техніки та консультацій.

На свято приїхав голова Обласної Ради Удод Євген Григорович, В.О. начальника управління агропромислового комплексу Дніпропетровської області Удовицький Вадим Олексійович, президент МБФ «Добробут громад» Терес Віктор Михайлович, представники компанії Данон Андрій Машина та Володимир Гоноровський та інші гості з району та області.

img_3400_

«Наша головна мета – це не просто збільшити об’єми молока, а також підвищити добробут якомога більшої кількості родин, дати їм можливість жити щасливішим життям під час втілення проекту, та коли він закінчиться. Ми – усі партнери проекту, це і компанія «Данон» і Канадська агенція міжнародного розвитку CIDA/SOCODEVI і місцева влада Дніпропетровської області, будемо продовжувати співпрацю та розширювати фінансування молочарських кооперативів у Дніпропетровській області. Зокрема у грудні буде урочисте відкриття ще одного великого проекту, а на початку жовтня – підписання Меморандуму про співпрацю з обласними органами влади та самоврядування, що стане ще однією сторінкою успішного партнерства та розвитку кооперації Дніпропетровщини», – зазначив Віктор Терес, Президент МБФ «Добробут громад».

У кінці церемонії найкращі здавачі молока отримали в подарунок нові бідони. Крім того, діти андріївської громади отримали чашки за кращі малюнки про корову. Ми маємо надію, що, завдяки проекту, у цих людей з’явиться більше приводів для радості кожного дня!